SPA! visual design
via Mirasole 10
40124 Bologna I Italy
+ 39 051 272876

info@spavisualdesign.it


AIDRO – associazione italiana per i diritti di riproduzione delle opere dell'ingegno
AIFO – associazione italiana amici di Raoul Follereau
AITR – associazione italiana turismo responsabile
Anaunia
Art'o
Arpa Emilia-Romagna
Associazione Ram
Camera di commercio di Mantova
Carolina Talon Sampieri Produzioni
Casa di cura Villa Toniolo
CASY/DEIS - Center for Research on Complex Automated Systems
Centro natura
Dental Trey
Estfeller pareti
Magmatrek
Nolcos
Officina dei talenti
OSC Healthcare
Rhodri Jones
Studio Moretti
Università degli Studi di Scienze Gastronomiche
Web Consulting
Yacht Club Punta Ala

SPA! is a Bologna-based graphic design studio established in 1997 by Monica Nannini. SPA! identifies communication solutions for companies, cultural and social organizations, institutions; coordinates editorial material, designs visual identities and relative applicative systems. We like to hear new stories, put in contact experiences and skills, and give our contribution in creating networks of knowledge and exchange.

Scienze gastronomiche

published by the University of the Studies of Gastronomic Sciences
cover illustrations by Franco Grazioli

 

The University of the Studies of Gastronomic Sciences is a private institution, promoted by the association Slow Food and the regions of Piedmont and Emilia Romagna, whose project is based on the study of biodiversity, food traditions, promoting local agricultural crops and the development of an enogastronomy bound to the territory. This university magazine responds the necessity of having an instrument which could let both university on a side present its projects, and on the other student and tutors to communicate and face each other. Gastronomic Sciences is published both in Italian and English. A better suited solution than a bilingual magazine, both for the length of the articles, but also for the will to to leave space to the images: photographs, illustrations, graphs and charts.
Project realized in collaboration with Simona Tonna – Tuna bites.

L’Università degli Studi di Scienze gastronomiche è un’istituzione privata, promossa dall’associazione Slow Food e dalle regioni Piemonte ed Emilia-Romagna, il cui progetto si basa sullo studio della biodiversità, delle tradizioni alimentari, sulla valorizzazione delle colture agricole locali e lo sviluppo dell’enogastronomia legata al territorio. La rivista risponde all’esigenza di avere uno strumento che permetta sia all’università di presentare i suoi progetti, che a studenti e docenti di dialogare e confrontarsi tra loro. La rivista è pubblicata sia in italiano che in inglese, una soluzione più indicata rispetto a un magazine bilingue, sia per la lunghezza dei contributi, che per la volontà di dare spazio alle immagini: fotografie, illustrazioni, grafici e tabelle.
Progetto realizzato in collaborazione con Simona Tonna – Tuna bites.